Ons aanbod

Wat krijg je als je stroom afneemt bij Buren van Bliek?

  • Contract voor onbepaalde tijd
  • Voor stroom van het zonnedak op parkeerhuis Bliek betaal je een vast tarief. Zonder opslag is dit zo’n 37% van het elektriciteitsgebruik, na installatie van de wijkbatterij gaat dit naar ongeveer 80%.  We verwachten de wijkbatterij in de loop van 2023 in bedrijf te nemen
  • Overige stroom tegen een flexibele marktprijs
  • Garantie duurzame en lokale stroom
  • Wij regelen de overstap

Voor de stroom die je afneemt van het zonnedak Bliek betaal je een vast tarief van €0,13/KWh. Dit vaste tarief verrekenen we op de eindafrekening, die je na afloop van het jaar ontvangt.

Stroom aanvragen

Wij bieden een VolFlex-contract aan via onze partner Hezelaer Energy, die in het bezit is van de vergunningen om energie te leveren. Hieronder kun je stroom van de Buren van Bliek aanvragen door je gegevens in te vullen. Je ontvangt je nieuwe stroomcontract binnen een week in je mailbox.

Rekenvoorbeeld

Hieronder zie je een rekenvoorbeeld van de kosten per maand en per jaar bij een jaargebruik van 3000 kWh.

Wiek-II

Buren van Bliek is een initiatief van Wiek-II. Wiek-II werkt aan een nieuwe energievoorziening in Nijmegen en omgeving met lokaal eigenaarschap. Wiek-II ontwikkelde in Nijmegen-Noord al Windpark Nijmegen-Betuwe en Zonnepark de Grift. Inwoners zijn samen eigenaar van deze energieprojecten. Wiek-II gelooft dat door krachten te bundelen burgers invloed hebben op de energietransitie in hun eigen omgeving en zo ook de vruchten ervan plukken.

Samenwerking met Hezelaer Energy

Wiek-II werkt samen met energiebedrijf Hezelaer Energy BV. Buren van Bliek maakt gebruik van de vergunningen van Hezelaer Energy van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om stroom te leveren. Hezelaer Energy levert de stroom voor het flexibele deel aan Buren van Bliek, op momenten dat het zonnedak op het parkeerhuis onvoldoende elektriciteit opwekt om aan de vraag te voldoen. Hezelaer zorgt ook voor de dagelijkse werkzaamheden als administratie, facturatie en de storingsdienst en helpdesk.