Voor ondernemers

Stroom aanvragen

Vul je gegevens in en ontvang een vrijblijvend aanbod voor stroom van Buren van Bliek. Als je akkoord gaat met het aanbod ontvang je een contractbevestiging in je mailbox.

Speciaal voor ondernemers in Hart van de Waalsprong bieden wij een stroomcontract. Dit doen we in samenwerking met onze partner Hezelaer Energy, die in het bezit is van de vergunningen om energie te leveren.

Voor de stroom die je afneemt van het zonnedak Bliek betaal je een vaste prijs van 13 cent per Kilowatt. Als de zon even niet schijnt of wanneer het donker is ontvang je stroom met een flexibel tarief op basis van een VolFlex-contract. Het dagelijkse vraag en aanbod op de energiemarkt bepaalt de prijs. 

Wat krijg je als je stroom voor jouw bedrijf afneemt bij Buren van Bliek?

  • Contract voor onbepaalde tijd. Voor zo lang als je wil.
  • Voor de stroom van het zonnedak op parkeerhuis Bliek betaal je een vast tarief van €0,13/KWh. Overige stroom tegen een flexibele marktprijs
  • Altijd duurzame en lokale stroom
  • Wij regelen de overstap als dat nodig is.

Voor de stroom die je afneemt van het zonnedak Bliek betaal je een vast tarief. Dit is zo’n 30% van het elektriciteitsgebruik. Na installatie van de wijkbatterij gaat dit naar ongeveer 70%. Het vaste tarief verrekenen we op de eindafrekening, die je na afloop van het jaar ontvangt.

Rekenvoorbeeld

Hieronder zie je een rekenvoorbeeld van de verwachte kosten per maand en per jaar bij een jaargebruik van 3000 kWh.

Tarief Buren van Bliekper mei 2023 bij 3.000 kWh p/j
Variabel deel (€/kWh)
Levering vanuit Bliek€0,13€144,30
Aanvullende levering vanuit de markt (tarief mei 2023)€0,15€279,72
Vaste kosten (€ per jaar)
Kosten Bliek energielevering€152,00€152,00
Wettelijk vastrecht€59,40€59,40
Netwerkkosten Liander (3*25A aansluiting)€346,33€346,33
Belastingen (€/kWh)
Energiebelasting 2023€0,13€377,97
Opslag duurzame energie 2023€0,00€0,00
Vermindering energiebelasting- €493,27

Subtotaal per jaar excl. btw€866,45
BTW 21%€181,95

Totaal per jaar€1.048,40
Per maand€87,37

Voor slimme ondernemers

De Buren van Bliek heeft meer in petto. Door het verbruik goed te volgen, kan de energie steeds slimmer worden ingezet. Zo bepaal jij straks zelf op welk moment je stroom nodig hebt. Voor de verlichting van je winkel of kantoor of de koeling van je producten. De Buren van Bliek gebruiken hun energie op het slimste tijdstip. Zo bespaar je energie én houd je je energierekening in de hand.

Meer dan energie

Buren van Bliek wil meer zijn dan een leverancier van elektriciteit. Behalve dat we lokaal groene stroom naar de woningen, winkels en kantoren brengen, willen we bijdragen aan verbinding in de buurt.
Het Hart van de Waalsprong is een duurzame wijk. Daar hoort wat ons betreft ook een goed onderling contact bij. Met elkaar zorgen we voor een fijne leef- en werkomgeving. Daarom willen we van De Buren van Bliek een coöperatief energiebedrijf maken, van en voor de inwoners en ondernemers in de wijk. Wil je meer weten of heb je interesse om mee te denken hoe we dit kunnen doen? Mail ons.

Wiek-II

Buren van Bliek is een initiatief van Wiek-II. Wiek-II werkt aan een nieuwe energievoorziening in Nijmegen en omgeving met lokaal eigenaarschap en regie. Wiek-II ontwikkelde in Nijmegen-Noord al Windpark Nijmegen-Betuwe en Zonnepark de Grift. Inwoners zijn samen eigenaar van deze energieprojecten. Door krachten te bundelen hebben burgers invloed op de energietransitie in hun eigen omgeving en plukken er zo ook de vruchten van.

Samenwerking met Hezelaer Energy

Wiek-II werkt samen met energiebedrijf Hezelaer Energy BV. Buren van Bliek maakt gebruik van de vergunningen van Hezelaer Energy van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om stroom te leveren. Hezelaer Energy levert de stroom voor het flexibele deel aan Buren van Bliek, op momenten dat het zonnedak op het parkeerhuis onvoldoende elektriciteit opwekt om aan de vraag te voldoen. Hezelaer zorgt ook voor de dagelijkse werkzaamheden als administratie, facturatie en de storingsdienst en helpdesk.