Kom gluren bij De Buren

Let op: De bijeenkomst van 30 januari wordt verplaatst naar een ander moment. Meer info volgt.

We beginnen het nieuwe jaar goed. Ons zonnedak op het parkeerhuis Bliek is in gebruik. Vanaf nu kun je kakelverse stroom afnemen, opgewekt bij jou in de wijk. Op maandagavond 30 januari 2023 houden we een inspectie van het zonnedak met na afloop pannenbier. Woon je in het Hart van de Waalsprong, dan ben je van harte welkom.

Marcel Budding van 100% zonnig, het bedrijf dat het zonnedak heeft gebouwd, leidt ons deze avond rond onder het zonnedak. Alles wat je wilt weten over de bouw en de constructie kun je hem vragen. Pim de Ridder van Wiek-II, initiatiefnemer en – nu nog – eigenaar van het zonnedak, vertelt wat je in dit nieuwe jaar kunt verwachten van De Buren van Bliek.

Samen eigenaar

Naast dat je vanaf 1 januari 2023 stroom van het zonnedak kunt afnemen is het plan om, met iedereen die dat wil, uit te zoeken hoe wijkbewoners samen (mede)eigenaar kunnen worden van de zonnepanelen. Ook wordt 2023 het jaar van de wijkbatterij. Het idee is om een batterij in het Hart van de Waalsprong te plaatsen, om de energie die we niet gebruiken op te slaan voor de momenten dat we het nodig hebben.

Ga mee op inspectie

Kortom, veel spannende ontwikkelingen. Ga je mee op inspectie? Meld je aan door een mail te sturen ovv Pannenbier Buren van Bliek. Je krijgt dan in het nieuwe jaar meer informatie over tijd en plaats.


Reactie plaatsen

Velden met * zijn verplicht.