Vraag & Antwoord

Buren van Bliek
 

Wat is het voordeel van meedoen?

Er zijn genoeg redenen om mee te doen aan Buren van Bliek. We hebben ze voor je op een rij gezet:

  1. Energie van goede afkomst: Jouw groene stroom komt rechtstreeks van het zonnedak op parkeerhuis Bliek jouw huis in. Elke dag wordt zon omgezet in energie. Per jaar zo´n 351.000 KWh, genoeg voor 150 huishoudens. Wat we niet meteen gebruiken slaan we op in een buurtbatterij. De rest kopen we in bij een duurzame bron in de buurt. Zo ben je altijd verzekerd van stroom.
  2. Het geeft je regie: Samen met je buren kun je eigenaar worden van het zonnedak. Als eigenaar beslis je mee over de koers van Buren van Bliek: over de energieprijs, innovatie en nieuwe kansen voor onze energievoorziening.
  3. Energie op het juiste moment: Je krijgt stroom met een goed gevoel: van goede afkomst, voor een goede prijs én op het goede moment. Net nu jij -als nieuwe bewoner- een nieuw stroomcontract nodig hebt. We maken het simpel om over te stappen.
  4. Het wordt steeds beter: De Buren van Bliek is als een ruwe diamant die nog gepolijst moet worden. Stap voor stap maken we onze energievoorziening beter. We broeden op technieken om energie aan te sturen en uit te wisselen. Door ons stroomverbruik naar onze hand te zetten worden we onafhankelijk van grote energiebedrijven en maken we de slimste energievoorziening denkbaar.

In deze animatie wordt de aanpak van Buren van Bliek uitgelegd.