Slimme energie voor slimme buren

In Hart van de Waalsprong ligt een onontdekte bron. Een ruwe diamant die van de inwoners en ondernemers uit de buurt kan worden. Het gaat om het zonnedak op het parkeerhuis Bliek, midden in de wijk in Nijmegen-Noord. Deze bron van energie kan bijdragen aan jarenlang woonplezier. Wiek-II ontwikkelt het project samen met Buren van Bliek.

Altijd goeie energie

Bliek is het begin van een nieuwe energievoorziening, die past bij een nieuwe wijk. Met de 1.200 zonnepanelen op het parkeerhuis kan een groot deel van de woningen en bedrijven in de wijk van stroom worden voorzien. Op zonnige dagen gaat het teveel aan energie in een buurtbatterij. Bij meer vraag kopen we groene energie in. Zo zijn de bewoners en ondernemers in de wijk het hele jaar door verzekerd van genoeg stroom in huis. Ook als de zon niet schijnt. Lijkt je dat wat, energie uit je eigen wijk, dan sluit je een elektriciteitscontract af bij Buren van Bliek.

Ik wil energie van de Buren van Bliek

Bekijk het aanbod voor bewoners of voor ondernemers

Slim, slimmer, slimst

Bliek heeft nog meer in petto. Door het verbruik goed te volgen, kan de energie steeds slimmer worden ingezet. Zo bepaal jij straks zelf of en hoeveel stroom je nodig hebt. Om je lampen te laten branden, je mobiel op te laden, je elektrische fiets of om een wasje te draaien. Op elk gewenst moment van de dag. Of je nou thuis bent, op het werk, of onderweg: de Buren van Bliek gebruiken hun energie op het slimste tijdstip. Zo bespaar je energie én houd je je energierekening in de hand.

Regie voor bewoners en ondernemers

Inwoners en ondernemers van Hart van de Waalsprong kunnen samen mede-eigenaar worden van de zonnepanelen. Dat kan bijvoorbeeld door samen een energiecoöperatie te starten. Heb je belangstelling om hierover mee te denken? Stuur ons een bericht. Elke buur krijgt groene stroom, direct van de bron in zijn of haar huis of bedrijf. De Buren van Bliek beslissen samen mee over de energieprijs. Zo houden zij grip op hun energierekening en weten ze zeker dat hun energie goed spul is: schoon, lokaal opgewekt, in lokale handen en slim gebruikt op het juiste moment. De Buren van Bliek hebben regie over hun eigen energie.

Stap voor stap steeds slimmer

Om de nieuwe energievoorziening te bouwen, nemen we de tijd. De eerste stap is gezet met de bouw van het zonnedak op het parkeerhuis in het najaar van 2022. De zonnepanelen wekken sinds begin 2023 stroom op. Precies op tijd om jouw nieuwe woning of zaak van elektriciteit te voorzien. Kies jij voor energie met een goed gevoel, dan sluit je een energiecontract af bij De Buren van Bliek. Samen werken we zo toe naar een superslim energiesysteem in 2024. De stappen hebben we hieronder voor je op een rij gezet.

Slimme buren kiezen slimme energie. Meld je aan!

Woon of werk jij in Hart van de Waalsprong in Nijmegen of kom je er binnenkort werken of ondernemen? En heb je interesse in energie van Buren van Bliek? Blijf op de hoogte, meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je een vraag over Buren van Bliek? Kijk bij Vraag & Antwoord of stuur ons een bericht.